[...] owocowy lub jabłko b) 2 jajka na twardo i jabłko Obiad (posiłek potrenigowy) a)Filet z kurczaka - ryż/kasza gryczana b) Ryba smażona + ryz/kasza gryczana c) Ryba wędzona (makrela) d) warzywa + ryż/kasza gryczana Podwieczorek: a) Jogurt + owoc( jabłko, banan) b) Garść orzechów Kolacja: a) 2-3 jajka na twardo z chelbem żytnim razowym b) [...]
[...] ciągle i ciągle tego samego żywienia. Ryby to świetne źródło białka i dostarcza solidnej dawki Omega-3. Celuj w tłuste morskie ryby, nie te z puszki. Jak wędzona to makrela od czasu do czasu. Warzywa to obfite źródło witamin, mogą być dodawane właściwie do każdego posiłku. Szczególnie te zielone. Nie zapominaj o świeżych owocach, również [...]
sposrod ryb staraj sie wybierac te najkrocej zyjace, wybieraj ryby swieze lub mrozone tutaj sposrod tych kategorii nie ma wiekszej roznicy, sposrod swiezych wybieraj wedlug smaku i upodobania a w mrozonych unikaj pangi mintaja... makrela jest ok choc lepiej byloby zjesc swieza niz wedzona z wiadomych przyczyn
Ale po co więcej mięsa jak go uzupełnia min W jajach makreli twarogu itd? makrela to pewnie będzie wędzona więc nie polecam cały czas jeść, pewnie lepiej żeby szamał te gainery według Ciebie.
[...] dostępnych na szybko w każdym większym sklepie: - wędzona pierś z kurczaka lub indyka - udka z kurczaka(jeśli masz troche fatu na dobicie) - wędzony na zimno łosoś, makrela, pstrąg(dostępne na lodówkach) - wszystkie chude wędliny tj polędwica sopocka itp, itd. - tuńczyk z puszki - dostępne są też takie mięsne konserwy fit mit czy [...]
No dobra, a co powiecie na to? Śniadanie: 100g płatków owsianych + 100ml mleka, wafel ryżowy z plasterkiem szynki, pomidor II śniadanie: pół grapefruita, garść orzechów laskowych Obiad: Gotowana pierś z kurczaka, surówka z marchewki, mały jogurt naturalny Podwieczorek: Banan Kolacja: Sałata lodowa, jajko, wędzona makrela
Wędzona makrela? jeśli tak to ogólnie codziennie bym nie polecał, przed snem coś wędzonego, tłustego chyba to nie jest najlepszy pomysł... przynajmniej ja mam takie wrażenie biorąc po uwagę jak reaguję na taką makrelę
Tak,zaszkodzi,300g dziennie to stanowczo za dużo. Jedz ją max 2 razy w tyg-jej szkodliwość przejawia się w tym,że podczas wędzenia tworzą się związki rakotwórcze a ponadto wędzona makrela zawiera masę soli-którą musiałbyś zrównoważyć stosunkowo duża dawką potasu,co mogłoby byc trudne do wykonania;-)
[...] to mięso garmażeryjne, czyli wszystkie możliwe odpady, jak chcesz mięso mielone, to idziesz do sklepu i prosisz by zmielili Ci z kawałka, nie kupujesz gotowe, zapakowane. ;-) Warzywa dobre będą wszystkie, świeże, mrożone, kiszone...grunt to urozmaicenie i nie bazowanie ciągle na tym samym. Może być wędzona makrela, choć celuj w ryby świeże.
[...] z tym, że wydasz sporo więcej na dietę. Będą to np. pieczona pierś z kurczaka, pieczone polędwiczki, 100% szynka z piersi kurczaka, tuńczyk w sosie własnym, batony białkowe, odżywki białkowe, wędzone ryby, np. łosoś, makrela, solone śledzie, wędzona pierś z kurczaka, cały nabiał (twarogu, serki wiejskie, skyr, mleczne napoje fermentowane, sery).
dlaczego ograniczasz jajka? mozesz wrzucic do diety tunczyka z puszki nie umrzesz od tego. wiecej w nim dobrego niz złego. makrela tez Ci nie wchodzi wędzona? karkuweczka z grilla? Czasem na sfd ludzie mnie zaskakuja:))) pozdro:)
[...] wołowina), innym razem ryż brązowy/paraboiled z kurczakiem, makaron z pszenicy durum z wołowiną i pomidorami(ala spaghetti) na kolacje czasami mozarella, wędzona makrela. Od czasu do czasu wleci chleb czy bułki pszenne ale to raczej rzadkość. Często dorzucę orzechów a jak brakuje coś białka to dopełniam z prochu. Przykład diety [...]
Ale weź też pod uwage że o3 sie utlenia i jeśli szamiesz np. te jajka czy coś po obróbce terrmicznej to masz tylko utwardzony szajs niprzydatny jak oO3.Dlatego ja brałem pod uwage np.zimnotloczony olej lniane albo suplem z ryb albo ryby a one są zazwyczaj surowe jak śledź makrela co najwyzej wędzona ale wędzenie odradzam :).
MAKRELA, jedna z najbardziej wartościowych pod względem zdrowotnym ryb, jest w Polsce sprzedawana głównie wędzona, a w takiej postaci nie powinna być często jedzona. Z kolei bogaty w kwasy omega-3 TUNCZYK jest dostępny przede wszystkim w puszkach, co także zmniejsza jego wartość. Dobrą pozycję zajmuje jedynie SLEDZ, bogaty w kwasy tłuszczowe, a [...]
[...] nie będzie to takie jak przygotowane samemu, ale możesz np. wybrać pieczonego kurczaka do tego czy kasza kuskus, lub coś innego jak masz mozliwosc ugotowania, czy jajka, makrela, łosoś wędzony, ewentualnie udko, pierś wędzona (strasznie dużo soli, ale to nadal mniejsze zło), twaróg, serek wiejski, owoce, warzywa, pełnoziarniste pieczywo, jak [...]
[...] nie będzie to takie jak przygotowane samemu, ale możesz np. wybrać pieczonego kurczaka do tego czy kasza kuskus, lub coś innego jak masz mozliwosc ugotowania, czy jajka, makrela, łosoś wędzony, ewentualnie udko, pierś wędzona (strasznie dużo soli, ale to nadal mniejsze zło), twaróg, serek wiejski, owoce, warzywa, pełnoziarniste pieczywo, jak [...]
[...] w tym kalkulatorze to mozesz swoje wartosci wprowadzac. poza tym jak pisal kolega, czesc tych rzeczy wywal. nie jedz tylko ryzu, sa jeszcze kasze i makarony pelnoziarniste. ryby staraj sie jesc swieze, od czasu do czasu jakas wedzona mozesz (makrela, pstrag, losos). jakies zdrowe tluszcze by sie przydaly. mozesz dodac orzechow troche albo oliwe